student
Sidan uppdaterad 2013-06-18

Stipendier

Sedlar och mynt

Här hittar du stipendier med begränsad och löpande ansökningstid för dig som är student vid Jönköping University.

Som student har du tillgång till Global Grants databas för stipendier och anslag. Du når den via skolans nätverk gratis. Ett bra sätt att finansiera en del eller hela sin studietid.

 • Sverige Amerika Stiftelsen utlyser stipendier

  Master-, doktorand- och forskarstipendier (PostDoc)Sverige-Amerika Stiftelsen delar ut stipendier i kontanter för master- och doktorandstudier samt postdoktoral forskning i USA och Kanada. Stipendier kan sökas årsvis för 6-12 månaders studie-/forskningsvistelse. Man kan tilldelas stipendier flera gånger i olika årsvisa ansökningar.
  Läs mer
 • Jane M. Klausman Women in Business Scholarship 2024

  Ett av Zonta Internationals stipendieprogram för kvinnor som studerar inom området ekonomi, företagsledning, entreprenörskap mm på kandidat- eller masternivå.
  Läs mer
 • Familjen Knut och Ragnvi Jacobssons stiftelse

  Entreprenörs- och forsknings­stipendier. Stiftelsen delar ut personliga stipendier för utbildning till entreprenörer och bidrar med forskningsmedel till utvalda projekt.
  Läs mer
 • Compricer ekonomistipendium

  Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi brinner för att göra svenska hushåll lite rikare och att sprida kunskap om privatekonomi.
  Nu vill vi belöna dig som bidragit till att öka kunskapen inom vår bransch. Compricers Ekonomistipendium delas varje år ut till den bästa uppsatsen inom privatekonomi. Stipendiet är värt 20 000 kronor.

  Läs mer
 • Min doktor stipendium inom digital vård

  Min Doktors uppsatsstipendium delas ut till den bästa uppsatsen inom ämnesområdet digital vård och omsorg. Stipendiet är värt 10 000 kr. Ansök idag!
  Läs mer
 • Ekonomival stipendium

  Ansök om vårt stipendium på 5 000 kr för ekonomi- och finansstudenter som delas ut varje termin. Du som genomför utlandsstudier alternativt skriver uppsats på C- eller D-nivå kan söka.
  Läs mer
 • Kreditkoll Stipendium

  Storbankernas fysiska kontor blir färre och färre och får konkurrens av nya snabbfotade aktörer som neobanker och uppstickarbanker. Nya valutor poppar upp i exceptionell fart.
  Läs mer

Löpande ansökningstid

Stiftelsen Fonden för exportutveckling

Ska du jobba med ett projekt som främjar svensk export?

Då är du välkommen att söka våra stipendier. Fonden för Exportutveckling utlyser två gånger per år, under våren (deadline 15 mars) och hösten (deadline 1 oktober), i samarbete med ICC och Ehrenfr. och Lola Owesens Stipendiefond, ett antal stipendier för projekt som syftar till att utveckla och stärka svensk export. Även du som är praktikant vid svenska handelskammare i utlandet, konsulat eller Business Sweden-kontor kan ansöka för ett specifikt projekt som du ska genomföra under praktiktiden. Det du ska tänka på när du söker stipendiemedel är att du kan argumentera för ett tydligt exportsyfte.

Du kan även söka stipendium om du arbetar vid ett startup-företag, förutsatt att resultatet från "exportprojektet" kan bli offentligt.

Inbjudan att söka våra stipendier skickas ut brett under vår och höst, bland annat till universitet/högskolor i Sverige samt till handelskammare i utlandet.

Fondens kriterier

Stipendieansökan skall innehålla:

 • En noggrann beskrivning av projektet med syfte, förväntat resultat, budget och tidsplan
 • Dokumentation av den/de sökandes kvalifikationer för att kunna genomföra projektet/arbetet (gärna med kort skriftlig kommentar från handledare, institutionsledning eller motsvarande)

Se intresseanmälan för stipendium här

Avfall Sverige

Stipendierna delas ut till de mest förtjänstfulla uppsatserna eller examensarbetena på grundnivå och som läggs fram och godkänns under innevarande kalenderår. Ansökan senast vid utgången av samma kalenderår som uppsatsen/examensarbetet godkänns.


Mystep Stipendium

För att bidra ännu mer har vi lanserat ett stipendium som du som student kan ansöka om. Mysteps stipendium är värt 5 000 kr och delas ut 2 gånger per år till dig som studerar ekonomi och skriver en C- eller D-uppsats.

Sista ansökningsdag är normalt sista april och september årligen.

Läs mer om Mystep Stipendiet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..