student
Sidan uppdaterad 2013-06-17

Examens- och kursbevis

Ansökan om examensbevis

Kontrollera att alla resultat är inrapporterade i Ladok innan ansökan om examen lämnas. I examensbeviset kan endast avslutade kurser ingå.
Kontrollera att dina personuppgifter i Ladok är korrekta. Ditt namn på examensbeviset kommer att skrivas ut som det anges i Ladok. Om namnet eller stavningen inte stämmer måste du kontakta Skatteverket för att få det ändrat innan du ansöker om examensbevis. Om du har haft tillfälligt personnummer men fått ett svenskt personnummer från Skatteverket behöver du meddela detta för att det ska ändras i Ladok, se information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontrollera att korrekt e-postadress finns i Ladok. När examen utfärdas skickas en avisering till den e-postadress som angivits i Ladok.

Gör din ansökan här

Handläggningstid

Handläggningen påbörjas när ansökan har inkommit och examensbevis utfärdas inom 60 dagar. Examensansökningar för legitimationsyrken prioriteras.

Examensbevis

Från och med 1 april 2024 utfärdar Jönköping University endast digitala examensbevis. Ett digitalt examensbevis innehåller samma information som ett examensbevis i pappersformat.

Examensbevis som utfärdas vid Jönköping University är tvåspråkiga, svenska och engelska. I examensbeviset anges utbildningens omfattning, godkända kurser, högskolepoäng, betyg, datum för betyg och titel för examensarbetet. Examensbeviset omfattar även Diploma Supplement som bland annat anger innehåll och omfattning av studierna och dess plats i det svenska utbildningssystemet.

Examensbeviset är en pdf-fil som är e-stämplad. E-stämpeln innebär att dokumentet inte kan ändras efter hämtningen från Ladok. Vill du eller någon annan verifiera ditt examensbevis så kan du ladda upp dokumentet på Ladoks sida för verifiering. Det är också möjligt att verifiera e-stämpeln via Adobe. Ditt digitala examensbevis finns alltid tillgängligt och du kan hämta hem det i Ladok för studenter eller Ladok för alumner när som helst och skriva ut det om så önskas.

Den digitala lösningen gäller enbart för bevis som utfärdas från och med 1 april 2024. Tidigare utfärdade examensbevis från Jönköping University är i pappersform och kan ej fås digitalt.

Delning av examen

Du som har en examen utfärdad från Jönköping University har möjlighet att dela information om din examen med valfri mottagare (ex. arbetsgivare). Delning görs genom att en kontrollkod hämtas och förmedlas tillsammans med personnummer till mottagaren, se information här Öppnas i nytt fönster..

Regler

Bestämmelser och riktlinjer för utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå vid Högskolan i Jönköping

Student som saknar JU-konto

Har du inget aktivt studentkonto så kan du skaffa inloggningsuppgifter till Ladok via eduID alternativt via antagning.se. Du kan också logga in i Ladok för alumner med BankID eller Freja eID+. Du ansöker om examensbevis i Ladok för studenter här.

Om ovanstående inte fungerar, gör din examensansökan här.

Kursbevis

Kursbevis utfärdas endast om en kurs är läst utanför ett program på JU t.ex. en fristående kurs. För pågående programstudier hänvisas till resultatintyg från Ladok.

Kontrollera att alla resultat är inrapporterade i Ladok innan ansökan lämnas.

Handläggningen påbörjas när ansökan har inkommit. Kursbevis utfärdas inom 60 dagar. Kursbeviset är en pdf-fil som är e-stämplad. Kursbeviset kan verifieras på Ladoks sida för verifiering. Det är också möjligt att verifiera e-stämpeln via Adobe.

Ansök om ditt kursbevis här

Du som saknar inloggning i Ladok mailar till degree-examen@ju.se

 

 

Kontakt

E-post:

Degree-Examen@ju.se