Search toggle

Bok- och filmklubb i februari

I februari kör bibliotekets bokklubb ett samarbete med Stadsbibliotekets filmstudio. I bokklubben kommer vi att läsa boken Carol av Patricia Highsmith. Vi är även inbjudna att se filmen med samma titel gratis på Stadsbiblioteket.

Patricia Highsmith (Wikimedia Commons)

Den amerikanska författaren Patricia Highsmith är kanske mest känd för sina böcker om den hänsynslöse seriemördaren Tom Ripley, men hon står även bakom klassikern Främlingar på ett tåg (filmatiserad av Alfred Hitchcock) och kärleksromanen Carol. Boken, som handlar om en passionerad kärlekshistoria mellan två kvinnor, publicerades först 1952 med titeln The Price of Salt och bakom pseudonymen Claire Morgan. 40 år senare gavs boken ut på nytt, nu som Carol och med Highsmiths riktiga namn. Filmen, med Cate Blanchett och Rooney Mara i huvudrollerna, kom 2015.

Bokdiskussion och filmvisning

Filmen visas på Stadsbiblioteket torsdagen den 16 februari. Du anmäler dig till oss i bokklubben om du vill se filmen. Vi träffas och diskuterar boken i biblioteket tisdagen den 21 februari klockan 16:00. Självklart går det bra att bara läsa boken och komma och diskutera den.

Vi välkomnar både studenter och personal till bokklubben! Hör av dig till Frida Welander om du vill vara med:

frida.welander@ju.se

2022-12-08