• Forskning till lunch


  Sista veckan i september arrangerar Jönköping University lunchföreläsningar med olika JU-forskare och externa gäster i bibliotekets JMW-sal. Temat är Forskning i fokus och varje dag mellan 12–13 kan du avnjuta din lunch samtidigt som du lär dig något nytt om till exempel Artificiell Intelligens, terrordåd eller yoga. Föreläsningarna är gratis och öppna för alla.
 • APA för nybörjare


  Känns det krångligt med referenshantering enligt APA? Välkommen till en kort föreläsning på biblioteket måndagen den 18 september klockan 12:30–12:45. Vi presenterar några tips som hjälper dig att komma igång.
 • Återlämning dygnet runt


  Du vet väl om att du kan återlämna böcker när som helst? När biblioteket är stängt kan du lämna dina böcker i återlämningslådan utanför bibliotekets entré.
 • Akademisk kvart på biblioteket


  Måndagen den 4 september är det premiär för Akademisk kvart på biblioteket. Kom till JMW-salen, sitt ner i 15 minuter och få med dig några smarta tips som kan förenkla dina studier.
 • Dags för drop in på biblioteket


  Har du kört fast i din informationssökning? Går referenserna dig på nerverna? Välkommen till bibliotekets drop in tisdagar, onsdagar och torsdagar 12:30–13:30.

 • Välkommen till bibliotekets bokklubb


  Tycker du om att läsa? Vill du träffas och diskutera dina läsupplevelser? Alla på JU, studenter som personal, är varmt välkomna att delta i bibliotekets bokklubb. Första träffen sker torsdagen den 21 september.
 • Välkommen till en ny termin!


  Måndagen den 21 augusti återgår Högskolebiblioteket till sina ordinarie öppettider. Välkommen till oss måndag–torsdag 8:00–20:00, fredag 8:00–18:00 och lördag 11:00–15.00
 • Höjd gräns för förseningsavgifter


  Gränsen för när förseningsavgifter begränsar lån höjs från 50 kronor till 300 kronor. Ändringen gäller från 16 juni.
 • Sommaröppet på biblioteket


  Måndagen den 12 juni går biblioteket över till sommaröppettider. Tiderna varierar under sommaren. Under vecka 28 är biblioteket helt stängt på grund av golvarbete.
 • JMW-salen tillfälligt stängd


  Under juni månad ska belysning bytas och golv behandlas i bibliotekets JMW-sal. Det innebär att salen är stängd från och med 31 maj till och med slutet av juni. Resten av biblioteket är öppet som vanligt.
 • Bibblan ❤️ JU


  Varje år publiceras många böcker och bokkapitel författade av forskare vid Jönköping University. Eftersom biblioteket gillar böcker från JU-forskare lite extra mycket, uppmärksammar vi nu några av det senaste årets publikationer i en utställning.
 • Hittar du inte din guide?


  Högskolebiblioteket har många guider som riktar sig till studenter. Nu har vi lanserat en ny design som gör att det ser lite annorlunda ut när du besöker våra guider.
 • JTH-studenter ställer ut på biblioteket


  Studenter som läser andra året på programmet byggnadsutformning med arkitektur har jobbat med ett projekt kring stadsdelen Söder i Jönköping. De har gjort besök och intervjuat boende i området för att sedan skapa förslag på hur olika platser kan förbättras. Kom in och titta på deras förslag i utställningen på biblioteket.
 • Högskolebiblioteket söker ny medarbetare


  Är du en nyfiken och noggrann person med problemlösande analysförmåga som trivs med att samarbeta? Sök då tjänsten som bibliotekarie vid Jönköping University!
 • Vill du jobba extra på biblioteket?


  Nu söker vi studenter som vill jobba hos oss på kvällar och helger. Vi söker dig som har en vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är också noggrann och ansvarstagande.
 • Högskolebiblioteket gästar JU-podcast


  Podcasten Vägledning på småländska handlar om allt som kan vara bra att veta när det gäller högskolestudier och studentliv. Programledare är Helena Jörgensen och Anita Holmqvist, båda studievägledare på Jönköping University. I senaste avsnittet gästar en av våra bibliotekarier podcasten och berättar hur man som student kan använda biblioteket på bästa sätt.
 • Biblioteket uppmärksammar Världspoesidagen


  Den 21 mars infaller Världspoesidagen. Dagen instiftades av Unesco 1999 för att stärka muntliga berättartraditioner, synliggöra samtida poesi och öka kontakterna mellan poesi och andra konstformer. På biblioteket finns nu en utställning med poesi av olika slag och i bibliotekets sociala medier hittar du en ny dikt varje dag.
 • Svenska skrivregler nu även online


  Svenska skrivregler ges ut av Språkrådet och är en handledning i skrivtekniska frågor. Den vänder sig till alla som skriver på svenska i olika sammanhang. Tidigare har vi endast haft boken i tryckt form, men nu har du som är student eller personal även tillgång till Svenska skrivregler online via biblioteket.
 • Utställning för de kunskapstörstiga


  Vill du lära dig lite om mycket? Då är bibliotekets nya utställning något för dig. Very Short Introductions-serien från Oxford University Press utgörs av korta och koncisa introduktioner till nästan allt mellan himmel och jord. Nu har vi samlat våra exemplar i serien i en utställning. Välkommen in och låna en introduktion till Foucault, stenar, kristendomen, kärlek eller kanske stumfilm!
 • Enkel tillgång till artiklar med Lean Library


  Lean Library är ett tillägg i webbläsaren som enkelt ger dig åtkomst till material som biblioteket har tillgång till. Du behöver då inte befinna dig på campus, gå via Databaser A–Ö eller Primo för att få tillgång till en fulltext.