student
Sidan uppdaterad 2016-10-25

Elitidrott

Jönköping University är genom Riksidrottsförbundet (RF) certifierat som Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL). Detta betyder att du har möjlighet att anpassa dina studier för att kombinera dem med elitidrott. Detta arbete sker tillsammans med RF och Specialidrottsförbunden (SF).

  • Lärosätet ska ge av Specialidrottsförbundens (SF) definierade (potentiella och aktuella) landslagsidrottare möjligheten att kombinera en elitsatsning med högre studier på det aktuella lärosätet.
  • Lärosätet ska genom att erbjuda kvalificerad studievägledning underlätta möjligheterna till kombinationen av elitidrott och utbildning samt visa förståelse för en elitidrottares vardag.
  • Lärosätet ska ge studenterna möjligheten till anpassade studier och en ökad flexibilitet vad det gäller föreläsningar, studietakt och tentamina.

Ansökan till RIU och EVL

För dig som student finns ett särskilt framtaget ansökningsformulär. Det fylls i och skickas in till aktuellt Specialidrottsförbund (SF). När du fått tillbaka ett påskrivet intyg från SF tar du med detta till det aktuella lärosätet. Blankett finner du här. Pdf, 322.7 kB.

Läs Nationella riktlinjer för elitidrottares dubbla karriärer Pdf, 1023.7 kB..

Svenska Spels och RF:s Elitidrottsstipendium

Här kan du läsa mer om möjligheten att via ett stipendium på 50 000 kr skapa bättre förutsättningar att kombinera elitidrott och utbildning på den postgymnasiala nivån.

Kontaktpersoner Riksidrottsförbundet

Kent Lindahl, kent.lindahl@rf.se
Maja Uebel, maja.uebel@rf.se

Kontaktperson Jönköping University

Mona Sörman, mona.sorman@ju.se

Cookieinställningar