TEAM 2021/2022

JU Solar Team består av 15 studenter från Högskolan i Jönköping. I och med att vi kommer från olika fakulteter på JU, Tekniska Högskolan och Handelshögskolan, så kan vi sätta samman kunskaper inom både ingenjörskap och business. Vi tror på att kombinera våra olika kunskaper för att på bästa sätt kunna utföra det som krävs inom dem olika områdena, vilket är mekanik, aerodynamik, elektronik och marknadsföring.

För mer information om medlemmarna i teamet, klicka på bilden för att komma till personens LinkedIn.

Skulle du vilja bli en del av teamet?

Läs mer här.

Team Manager

Johan Josefsson

“Det handlar att inte sätta sig sjäv i första rummet, utan fokusera på hela teamet."

Team Leader är en tung roll att bära på axlarna. Det krävs att vara lyhörd, tålmodig och en problemlösare utan dess like. Det handlar även om att kunna skapa arbetsglädje, samt öka kreativiteten och motivationen hos medlemmarna. Att kunna leda 14 andra studenter i rätt riktning, samtidigt som man agerar som länk mellan teamet och projektledaren, är en utmaning.

Chassi

Vad innebär det att vara en del av det här delen av teamet?

För att en solbil med en vikt på ca 200 kg ska skall klara av att köra 3000 km, krävs många olika egenskaper. Chassi-teamets huvuduppgift är att skapa ett stabilt chassi med rätt hållfastighet som ska passa in i designen skapad av ansvariga för aerodynamik och designen, även kallad karossen. Chassi inkluderar ramkonstruktion, hjulupphängning, samt drivlina. Övriga ansvarsområden del-teamet har är bromsar och styrning. Alla dessa delar kommer tillsammans att behöva bidra till bilens goda vägegenskaper för att säkert ta sig till mål.

Johan Josefsson

Team Manager & Mechanical Engineer

Rasmus Brask-Nilsen

Head Mechanical Engineer

Mail: mekanik.solarteam@ju.se

Erik Fagerberg

Project Planner & Mechanical Engineering

Eric Pettersson

Mechanical Engineer

Jonatan Magnusson

Mechanical Engineer

Aerodynamik & design

Vad innebär det att vara en del av det här delen av teamet?

En design av bilen som uppfyller alla tävlingskriterier men samtidigt är optimerad för att minska luftmotstånd och hålla en låg vikt är en av de tuffaste uppgifterna i projektet att nå. Detta del-team har inte bara som huvuduppgift att designa en vinnande bil, utan sätter också grunden för alla andra i teamet. Under aerodynamik och design faller också alla kaross-detaljer så som öppningsmekanismer av planet för solpanelerna, förarhytt och positionering av lampor. Detta team är vana att jobba med minimala marginaler och att pusha gränserna.

Alvin Södergren

Aerodynamics Engineer

Oskar Ogarp

Mechanical & Electrical Engineer

Rasmus Wickström

Aerodynamics Engineer & Graphic Design

El

Vad innebär det att vara en del av det här delen av teamet?

Solpanelerna och ett fungerande bakomliggande elsystem är av största vikt för att solbilen ska kunna klara utmaningen, och detta är en av de viktigaste uppgifterna vårat el-team har. Utöver ett fungerade solplan ansvarar el för bilens belysning skall fungera och för att bilen skall ha ett batteri som inte blir överhettat i Australiens klimat och körstrategin, där allt ska samverka för att bilen ska fungera på så energieffektivt sätt som möjligt, som är viktig för att vara konkurrenskraftig i tävlingen.

Isac Sélea

Head Electrical Engineer

Mail: el.solarteam@ju.se

Benjamin Fodor

Electrical, Mechanical Engineer & Visual Content

Petter Ydrestrand

Electrical & Mechanical Engineer

Josef Vernersson

Mechatronics Engineer

Marknadsföring, externa relationer & logistik

Vad innebär det att vara en del av det här delen av teamet?

Marknadsföring handlar om att bygga ett varumärke och visa vilka JU Solar Team är, inte bara för samarpetspartners utan också personer som har ett intresse för teknik och innovation. Logistik är det som tar oss och bilen till våra destinationer, detta på ett så hållbart sätt som möjligt. Läs mer om hållbarhet här. Den sista delen handlar om att bygga relationer med externa parter som delar våra värderingar, bidrar med rätt kompetens och stöttar oss i det arbetet vi gör är ovärderligt för att utveckla projektet i sin helhet.

Sandra Sernelin Ahlsén

Marketing & External Relations

Sofia Östangård

Marketing & External Relations

Mail: marketing.solarteam@ju.se

Erika Willumsen

Marketing & External Relations