2011-11-22

Hälsochatt på Twitter

Healthcare social media (#hcsm) är en global hashtag på Twitter för diskussioner kring sociala mediers användning inom hälso- och sjukvården - nu testas en svensk variant.

Pär Höglund, läkare och forskare vid Jönköping Academy, är en av initiativtagarna till denna svenska variant av hashtagen #hcsm (healthcare social media) som återkommande kommer att använda sig av twitterchatt. Det speciella med en twitterchatt är att den inte är kopplad till något fysiskt möte - istället bestäms en tid då alla kan samlas i ett så kallat tweet chat room kring en eller flera frågor som ska diskuteras. Nästa hälsochatt kommer att diskutera huruvida det finns skillnader mellan journalister och allmänhet vid marknadsföringen av läkemedel. Moderator är då Mikael Nestius, chefredaktör på Dagens Medicin.

Pär Höglund är en flitig twittrare i olika sammanhang och menar att fördelen med hälsochatten är att personer från olika delar av landet och från olika organisationer kan samlas och utbyta erfarenheter och insikter på ett lätt sätt. Intresserade medborgare kan också vara med, uppmuntrar Pär - som tipsar om nästa chatt den 25 november kl 12-13. Välkomna!

#hcsmselänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Share this: