2011-09-26

Health Foundation på studiebesök

Den 25-27 september besöker den brittiska organisationen Health Foundation Sverige och bl.a. Jönköping Academy.

Ett 20-tal läkare och forskare från den brittiska välgörenhetsorganisationen Health Foundation besöker Jönköping Academy för att ta del av vår samverkan, vår forskning och vårt sjukvårdssystem. De tillbringar även en dag i Stockholm för att besöka Karolinska Institutet.

The Health Foundation is an independent charity working to continuously improve the quality of healthcare in the UK. Working at every level of the healthcare system, we aim to develop the technical skills, leadership, capacity, knowledge, and the will for change, that are essential for real and lasting improvement.

Så presenteras Health Foundation på sin egen webbplats - det är många beröringspunkter med vår verksamhet. Jönköping är internationellt erkänt för sin sjukvård och dess system, och studiebesöken i vårt landsting är otaliga. Denna gång bjöd Jönköping Academy och Paul Batalden i spetsen in en grupp läkare och forskare från Health Foundation för att berätta om vårt samarbete inom Jönköping Academy och det svenska sjukvårdssystemet kopplat till teorierna om kvalitetsförbättring och ledarskap.

Studiebesöket pågick även i sociala medier

Besöket har kommenterats flitigt i sociala medier; flera reflektioner har exponerats för fler än 10.000 personer. Bland annat har 20 forskare, studenter och praktiker som inte var med på resan, kommenterat besöket. För att se en sammanfattning av händelserna i sociala medier har kollegorna Pär Höglund och Paul de Roos gjort en sammanställning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Health Foundation och medarbetare från Jönköping Academy i samband med studiebesöket i Jönköping.

Share this: