Nytt månadsbrev ute – tema folkhögskolan!

Hur mår folkhögskolan i Sverige egentligen? Och varför forskas det så lite på folkhögskolor – eller är det en myt? Vi har frågat dem som vet. 

Nu har augustis månadsbrev gått ut till prenumeranterna. Den här gången har vi fokuserat på folkhögskolan, med bland annat en intervju med forskaren Annika Pastuhov, en pratstund med internationella universitetsstudenter på Axevalla folkhögskola, information om ett nytt forskningsprojekt och en lång intervju med Gerhard Holmgren, generalsekreterare för Rörelsefolkhögskolornas riksorganisation. 

Håll till godo!

Här hittar du augustis månadsbrev. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trygga miljöer för lärande Vad är det som gör att jag upplever folkhögskolan som en god miljö för lärande? Där finns förstås kunniga och engagerade lärare, men det gäller skolan överlag. På folkhögskolan finns däremot möjlighet att på lokal nivå styra undervisningens upplägg i grupper som inte är alltför stora. Det här är viktigt för att anpassa innehåll till deltagarna. Dessutom har många folkhögskolor internat på platser som ligger naturskönt. Platsen erbjuder lugn och ro för tänkande och lärande. Tyvärr verkar trenden vara att antalet internat minskar. Det är synd i ett samhälle där behovet av trygga miljöer för lärande ökar.Cecilia Bjursell Centrumledare Encell
2019-08-29