Rekordpublik firade in våren

På valborgsmässoafton, tisdag 30 april, så firades våren in i Hälsoparken. För andra gången i rad var vårfirandet ett samarrangemang mellan Jönköping University (JU) och Jönköpings studentkår och över 900 studenter, personal och andra Jönköpingsbor samlades i vårsolen.

Jönköping Universitys akademiska kör JUVE leddes av dirigent Dan Boberg, som välkomnade våren och besökarna med traditionella låtar som Sköna maj, Studentsången och Vintern rasat. Anders Jonzon, kommunikationsdirektör på JU var konferencier och berättade bland annat om Jönköpings overalltradition och om att JU i år firar 30 år som stiftelsehögskola.

– Det var ett mycket lyckat arrangemang. Vädret var med oss även i år och redan en timme före evenemangsstart var det hundratals studenter på plats. När skönsången från JUVE startade hade åskådarskaran ökat upp mot 900 personer, vilket är nytt rekord, säger Anders Jonzon.

Måns Svensson, nytillträdd rektor för Jönköping University, höll sitt första vårtal till publikens jubel. Firandet avslutades med mer körsång och tal av Jose Alvarado, ordförande för Jönköpings Studentkår. Efteråt var det dags för studentkårens aktiviteter i form av tävlingar, musik och DJ.

2024-04-30