Encell

2017-06-19

Fyra doktorander i pedagogik med inriktning mot vuxnas lärande

Linköpings universitet söker just nu fyra doktorander i pedagogik med inriktning mot vuxnas lärande.

Ur annonsen:
Den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin forskarutbildning. En doktorand får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration.

Anställningarna är knutna till forskningsmiljön vuxenpedagogik och folkbildning som inriktar sig på studier av vuxnas lärande. Detta inbegriper en mängd aktiviteter inom ramen för olika kontexter där vuxna lär, inom institutionella sammanhang som t.ex. kommunal vuxenutbildning (inklusive yrkesutbildning för vuxna och svenska för invandrare), folkhögskola, och studieförbund (studiecirklar), olika informella och vardagliga sammanhang eller i folkrörelser och i det civila samhället. Miljön är Sverigeledande och ansvarar bland annat för Mimer, nationellt program för folkbildningsforskning. Miljön har även en stark internationell profil och ansvarar bland annat för sekretariatet för den europeiska föreningen för vuxenpedagogisk forskning (www.esrea.org) samt leder arbetet med den europeiska vetenskapliga tidskriften inom fältet (www.rela.ep.liu.se). Miljön är nära knuten till forskningsmiljön yrkesdidaktik som inriktar sig på studier av olika former av yrkesutbildning.

Vi söker nu doktorander som kan bidra till att bygga kunskap om centrala sammanhang för vuxnas lärande enligt följande:

  1. En anställning är knuten till Mimer, där avhandlingsprojektet skall inriktas mot folkbildande verksamhet.
  2. Avhandlingsprojekt inom ramen för en anställning skall inriktas mot folkhögskola.
  3. Avhandlingsprojekt inom ramen för två anställningar skall inriktas mot kommunal vuxenutbildning (här ingår även yrkesutbildning för vuxna och svenska för invandrare).

Läs hela annonsen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela |